Лига Кошарка 2017/2018

 

Училиште

 

В.Чернодрински

Дата

Среда

27.09.2017

 

 1 коло 

 

       Резултат

 

Победник

 

12:00                 

Л.Трповси

А.Писевски

      

      26 : 09

 

Л.Трповси

 

12:40

В.Ц.Трена

Ј.А.Коменски

      29 : 57

Ј.А.Коменски

 

13:20

В.Тасевски

В.Чернодрински

     33 : 19

В.Тасевски

 

14:00

Д.Х.Димов

Х.Т.Карпош

     33 : 31

 

Д.Х.Димов

 

14:40

П.П.Арсов

Братство

     44 : 20

П.П.Арсов

 

 

Училиште

 

В.Чернодински

Дата:

Вторник

03.10.2017

 

 2 коло

 

       Резултат

 

Победник

 

12:00                 

В.Тасевски

J.A Коменски

       31 : 41

J.A Коменски

 

12:40

Л.Трповси

В.Ц.Трена

       22 : 17

Л.Трповси

 

13:20

А.Писевски

Д.Х.Димов

       13 : 55

Д.Х.Димов

 

14:00

Х.Т.Карпош

П.П.Арсов

       20 : 26

П.П.Арсов

 

14:40

В.Чернодрински

Братство

    44 : 20

В.Чернодрински

 

 

 

 

 

Училиште

 

В.Чернодрински

Дата:

Вторник

31.10.2017

 

 3 коло

 

     Резултат

 

    Победник

 

12:00                 

В.Ц.Трена

П.П.Арсов

           

       30 : 54

 

П.П.Арсов

 

12:40

А.Писевски

В.Чернодрински

      15 : 54

 

В.Чернодрински

 

13:20

Л.Трповси

Ј.А.Коменски

 

       07 : 47     

Ј.А.Коменски

 

14:00

Х.Т.Карпош

Братство

       50 : 22  

Х.Т.Карпош

 

14:40

В.Тасевски

 Д.Х.Димов

       31 : 38

Д.Х.Димов

 

Училиште

 

В.Чернодрински

Дата

Петок

10.11.2017

 

 4 коло 

 

    Резултат:

 

  Победник:

 

12:00                 

П.П.Арсов

В.Тасевски

 

 

 

 

12:40

 

Ј.А.Коменски

Братство

   50 : 35

 

Ј.А.Коменски

 

 

13:20

В.Чернодрински

Х.Т.Карпош

   19 : 31

Х.Т.Карпош

 

 

14:00

Л.Трповси

Д.Х.Димов

   15  : 37

Д.Х.Димов

 

14:40

В.Ц.Трена

А.Писевски

   51 : 17

В.Ц.Трена

 

Училиште

 

В.Чернодрински

Дата

Вторник

14.11.2017

 

 5 коло

 

      Резултат:

 

Победник

 

12:00                 

 

Ј.А.Коменски

Х.Т.Карпош

       39 : 29

Ј.А.Коменски

 

 

12:40

В.Ц.Трена

В.Тасевски

      09 : 17

В.Тасевски

 

13:20

А.Писевски

Братство

     09 :37

 

Братство

 

14:00

В.Чернодрински

Д.Х.Димов

      26 : 38

Д.Х.Димов

 

14:40

Л.Трповси

П.П.Арсов

      22 : 38

П.П.Арсов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Училиште

 

В.Чернодрински

Дата:

Петок

17.11.2017

 

 6 коло 

 

     Резултат:

 

Победник:

 

12:00                 

Д.Х.Димов

Братство

     44 : 22

 

Д.Х.Димов

 

12:40

Л.Трповси

В.Тасевски

    18 : 39

В.Тасевски

 

13:20

В.Ц.Трена

В.Чернодрински

     39 : 40

В.Чернодрински

 

 

14:00

П.П.Арсов

Ј.А.Коменски

     29 : 28

П.П.Арсов

 

14:40

А.Писевски

Х.Т.Карпош

     09 : 40

Х.Т.Карпош

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Училиште

 

В.Чернодрински

Дата:

Четврток

23.11.2017

 7 kolo 

 

    Резултат:

 

    Победник:

 

12:00                 

 

П.П.Арсов

 

А.Писевски

    44 : 12

П.П.Арсов

 

12:40

 

В.Ц.Трена

 

Д.Х.Димов

    23 : 43

Д.Х.Димов

 

13:20

 

В.Чернодрински

 

Ј.А.Коменски

 

    17 : 27

Ј.А.Коменски

 

 

14:00

 

Х.Т.Карпош

 

В.Тасевски

    27 : 25

 

Х.Т.Карпош

 

14:40

 

Л.Трповси

 

Братство

    20 : 32

Братство

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Училиште

 

В.Чернодрински

Дата:

Среда

29.11.2017

 9 kolo 

    

       Резултат

 

     Победник

 

12:00                 

 

Л.Трповси

 

Х.Т.Карпош

       22 : 31

Х.Т.Карпош

 

12:40

 

В.Тасевски

 

А.Писевски

     50 : 12

В.Тасевски

 

13:20

 

П.П.Арсов

 

В.Чернодрински

 

       26 : 54

 

В.Чернодрински

 

14:00

 

В.Ц.Трена

 

Братство

 

      25 :27

Братство

 

14:40

 

Д.Х.Димов

 

Ј.А.Коменски

 

   

      39 : 36

Д.Х.Димов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Листа на стрелци

Постигнати поени

   

   1.Саве Манојловски               ( Ј.А.Коменски )

         179

   2.Паоло Блажевски               ( Х.Т.Карпош )

         153

   3.Тео Трендафилов                  ( П.П.Арсов )

         114

   4.Борјан Чушков             ( Војдан Чернодрински )

        112

   5.Марко Ацовски                    (   П.П.Арсов )

         99

   

 

 

 

 

Екипа

Коло

Победи

Порази

Кош количник

Бодови

           1.  Д.Х.Димов     

     9

9

0

       318 : 198

       18

           2 . Ј.А.Коменски

     9

7

2

       410 : 225         

       16

           3.  П.П.Арсов 

     8

7

1

       270 : 225

       15

           4. Х.Т.Карпош

     9

         6

3

       274 : 219

       15

           5. В.Тасевски

     8

6

2

       265 : 186

       14

           6. В.Чернодрински

     9

4

5

       263 : 203

       13

           7. Братство

     9    

3

6

       286 : 280

       12

           8. Л.Трповски

     9

2

         7

      168  : 285

       11

           9. В.Ц.Трена

     9

1

8

       254 : 348

       10

           10. Аврам.П

     9

0

9

        94 : 319   

       9

           

 

 

 

KOШАРКАРСКИ  КУП  ПОМЕЃУ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

НА НИВО НА ОПШТИНА КАРПОШ 2017/18

 

Училиште

 

В.Чернодрински

Дата

Среда

18.10.2017

 

 

 

     Резултат

 

   Победник

 

12:00 Полуфинале                 

Ј.А.Коменски

П.П.Арсов

    28 : 25

 

Ј.А.Коменски

 

12:40 Полуфинале

Д.Х.Димов

В.Чернодински

    28 : 26 

Д.Х.Димов

 

2 –полуфинале

 

12:40

Д.Х.Димов

Х.Т.Карпош

   39 : 36

Д.Х.Димов

 

 

 

 

   ПРОЛЕТЕН ДЕЛ         

  Почеток 07.02.2018 година 

Училиште

 

В.Чернодрински

Дата

Среда

07.02.2018

 

 

 

       Резултат

 

Победник

 

12:00                 

Л.Трповси

А.Писевски

     

      31 : 11

 

Л.Трповси

 

12:40

В.Ц.Трена

Ј.А.Коменски

      14 : 44 

Ј.А.Коменски

 

13:20

В.Тасевски

В.Чернодрински

        23 : 28

В.Чернодрински

 

14:00

Д.Х.Димов

Х.Т.Карпош

    

       34 : 36

Х.Т.Карпош

 

14:40

П.П.Арсов

Братство

       45 : 22

П.П.Арсов

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

 

Училиште

 

В.Чернодински

Дата:

Понеделник

12.02.2018

 

 

 

       Резултат

 

Победник

 

12:00                 

В.Тасевски

J.A Коменски

      

Одложена

 

12:40

Л.Трповси

В.Ц.Трена

     31 : 23    

Л.Трповси

 

13:20

А.Писевски

Д.Х.Димов

    23 : 45   

Д.Х.Димов